Marta och Maya till agilitylandslaget

Både Marta och Maya kvalade till landslaget som skulle representera Sverige på European Open i juli 2014. Under kvalen var Marta den som presterade bäst av de två. Helt otroligt. 10 smallhundar i Sverige kvalar in och jag har två av dessa. Olyckligtvis blev Maya sjuk precis innan tävlingarna så vi kunde inte åka. Jag var så ledsen, så ledsen, men tyvärr är det så livet är ibland. Som tur, är Maya frisk och mår bra igen, så jag hoppas vi får en lika fantastisk säsong nästa år och kan kvala in igen:)

2014-04-27 Maya SE HoCH och Marta Ag CERT

140427 Marta Ag CERT_Maya SE HoCH

Vi hade en framgångsrik helg i Tranås. 5 pinnar och 2 cert!

På lördagen var det en viss matte som glömde bort banan och klantade sig lite allmänt, men Marta lyckades i alla fall knipa en agilitypinne. På söndagen skärpte vi till oss, gjorde 4 nollade lopp och resultatet blev 4 pinnar. I hopploppet var det Maya som var bäst och hon knep sista hopp CERTET och blev därmed även SE HoCH. I agilityklassen fick Maya se sig slagen av Marta med nästan en sekund. Marta gjorde ett kanonlopp, blev 2:a och fick ett Ag CERT. Visst har jag fantastiska hundar!

Det var en mycket lycklig matte som körde hem från Tranås:)

Inga agilitypudelvalpar kvar

Valparna har fått nya hem. Shakira blev hämtad redan igår. Det känns väldigt tomt men samtidigt vet jag att hon inte kan få det bättre än hos Thobias Sjöberg och Hillevi Carlsson. Det ska bli väldigt roligt att följa hennes framfart på agilitybanorna. Aishwaraya blir hämtad den 6 april och Tamaretto har jag tänkt ska bli min nästa stjärna:)

Nästa kull med dvärgpudlar för agility och utställning planeras hösten 2014.

 

Film dvärgpudelvalpar 3 veckor

De tre glittrande stjärnorna har nu hunnit bli 3 veckor och det är oerhört spännande att följa deras utveckling. Qilox Marta är en supermamma och tar hand om de små på bästa sätt. Utvecklingsmässigt ställde sig en av tikarna upp på dag 15 och nästa dag även de andra två. Det var på vingliga ben, men de gör oerhörda framsteg varje dag. De öppnade ögonen när de var 16 dagar gamla. Valparna ser väldigt fina ut och utvecklas på ett fantastiskt sätt. Klicka på länken för att få se de blivande stjärnorna Shakira, Aishwaraya och Tamaretto på film.

http://youtu.be/06ZfPNMoPI8

Utfodring av dräktig tik

När jag surfade på nätet och letade efter hundfakta såg jag hur mycket av informationen som  inte var evidensbaserad.  Gällande den dräktiga tikens utfodring exempelvis fanns faktaspalter utan referenser blandade med hemmagjorda hopkok. Jag har därför gjort djupdykande litteraturstudier och sammanfattat informationen inom några områden så att den är enkel och lättläst. All info presenteras under fliken HUNDFAKTA på www.pudelproffsen.se

Hittills har jag hunnit med att publicera info om den dräktiga tikens utfordring, valpens och unghundens utfordring, dräktighet och fertilitet. Jag kommer även att publicera dvärgpudelvalpens tillväxtkurva från födelsen tills den är 1 år.

Om det är något ni undrar över eller om någon del av informationen upplevs som felaktig, får ni gärna kontakta mig.

Är det någon information som ni upplever att ni saknar, får ni gärna också höra av er.

Agilitypudlar på gång

Qilox Marta, mellanpudel, är nu parad med Tamarettos Anemone Blanka, dvärgpudel, och valparna (troligtvis dvärg) beräknas komma i början av februari. Läs mer under fliken ”Valpar”.

Pudelvalpar i februari

Pudelvalpar i februari

Marta hade en fantastisk agilitysäsong förra året där hon började tävla i agility klass 1 i maj. I juli gick hon upp i 3:an. Hon har fått ett cert i agility, ett cert i hopp än så länge. SM-pinnar har hon 4 i agility, 1 i hopp. Hon kom också på 6:e plats bland årets agilitypudlar. Puss puss Marta!